Om tävlingen – Stans bästa

Om tävlingen

Så här tävlar du

Hitta ditt favoritcafé och rösta på deras semla. Verifiera din röst med din e-postadress eller Facebook och skriv en motivering till varför du borde vinna. Du kan bara delta en gång i tävlingen.

Varje vecka har du chansen att vinna semmelboken Är semlan en semla av konditorn Mattias Ljungberg och fotografen Joel Wåreus.

Tävlingen öppnar den 7 januari och pågår till och med den 5 mars där en vinnare dras varje fredag.

Tävlingsvillkor

Veckans vinnare

Här nedan kommer du kunna se veckornas vinnare av semmelboken Är semlan en semla allteftersom de tillkännages. Vill du att ditt namn ska synas där är allt du behöver göra att rösta (se en bit ner på startsidan) och motivera varför just du borde vinna!

Vecka 2

Jenny Appelgren, Trollhättan.

Motivering: 

Semla, semla, du är god som du är.
Men visst vore det kul, att testa en ny variant med bär.
Eller kanske Nutella, saffran, ja det tar aldrig slut.
Jag vet i alla fall att denna bok hos mig kommer göra salut.
Att vinna denna bok vore mig en stor ära, jag hade använt den själv men också delat med till nära och kära!

Vecka 3

Charlotte Karlsson, Alvesta.

Motivering: 

Tänkte ge den till min dotter som går bageri- och konditoriprogrammet för att ge henne inspiration inför framtiden.

Vecka 4

Susanne Karlsson, Södertälje

Motivering:

Jag firar högtidsdagar (t.o.m. julafton), kalas, dop, bröllop med ja, just semla! Nyhetens behag vore att få bjuda på lite variationer!

Vecka 5

Johanna Brandt, Vårgårda

Motivering:

Semlan är min stora last här i livet! Så att ha denna i samlingen är givet!

Vecka 6

Sofia Muntrakis, Årsta

Motivering:

Jag måste få veta om semlan är en semla 🙂 

Vecka 7

Emilia Lindström, Borås

Motivering:

Bästa tiden är semmeltider! Då åker jag och min kille runt i stan och smakar på årets semlor på olika konditorier. Sen skriver vi topplista och utser en vinnare. Årets höjdpunkt!

Vecka 8

Helene Johansson, Limhamn

Motivering:

Hembakade semlor, fastlagsbullar eller hetväggar, you name it, är BÄST men nya recept är alltid bra och de finns i Semmelboken!

Vecka 9

Eftersom fettisdagen är på tisdag så valde vi denna vecka tre vinnare:

#1: Abraham Riego, Uppsala

Motivering:

Jag vill vinna boken eftersom jag är beroende av semlor, sedan den första gången jag kom till Sverige. Bästa bakelsen i världen!!

 

#2: Jennifer Tuohisto-Kokko, Uppsala

Motivering:

Semla med mandel, semla med vanilj, semla med choklad – alla semlor gör mig glad! Semlor vill jag äta året runt, allt annat är bara strunt.

 

#3: Sophia Nilsson, Mölndal

Motivering:

Efter mången misslyckade semlor, platta, hårda, missformade, känner jag att en bok om bakverket och tips kan leda till den perfekta semlan!